Unik kurs för personliga assistenter - nästa kurs är lördag 17 oktober 2015

HandsOn Kroppsterapi presenterar ett unikt koncept som är utarbetat speciellt för personliga assistenters mycket speciella arbetssituation.  Vår samlade erfarenhet av personliga assistenter, ergonomi, kost, kropp och muskler ger dina medarbetare en fantastisk möjlighet att få en bättre hälsa. Ni får som arbetsgivare medarbetare som är friska samt minskar sjukskrivingskostnaderna. Ni får en stabilare personalstyrka! Nu när lagen ändrats är en frisk personal blivit än viktigare rent ekonomiskt. Denna kursen hjälper dig att spara pengar.

Vi har 10 års erfarenhet av personliga assistenter och har uppmärksammat vissa svårigheter som återkommer. Som förälder till ett assistansberättigat barn och flerårig erfarenhet av arbetsledning inom olika assistansgrupper har vi sett genomgående problem med hälsan och hur det påverkar kvaliteten på assistansen.

Baserat på våra erfarenheter har vi utformat en lösningsorienterad kurs baserad på förebyggande friskvård. Metoden ger bra resultat och sänker sjukfrånvaron. Stor sjukfrånvaro kan åtgärdas med kost och träning. 

Förebyggande friskvård för dig som jobbar inom de ’traditionella’ kvinnoyrkena. Du kommer lära dig hur du undviker att få ryggproblem i framtiden.
Hur undviker du inflammation i kroppen? Grunden för alla välfärdssjukdomar. Vi vet! Du lär dig!

Med lång erfarenhet av kropp och kost, som kostrådgivare och massageterapeut, har vi skapat en specialkurs med mål att ändra små saker med stora resultat!

Kursen pekar på hur din ALLA själva måste ta ansvar för sin kropp.  Hur man med enkla medel ändrar sitt sätt att tänka när det gäller kosten.  Hur man tränar effektivt för att klara av att undvika ryggproblem i framtiden.  Kursen är förebyggande men arbetar även med redan existerande problem och svårigheter. Varje person får individanpassade råd och övningar.

Vi har nu genomfört denna kurs flera gånger med fantastiska resultat, en grupp sänkte sin sjukfrånvaro med 60%.

Människor har ändrat sin kost, och tar numera ansvar för sin hälsa.  På sikt kommer detta gynna dem själva, men även arbetsgivaren som får stabilare personalstyrka och minskad sjukfrånvaro.

Kursen innefattar
  • Hälsoenkät (för att mäta framgång)
  • Vad är arbetstagarens och vad är arbetsgivarens ansvar när det gäller hälsa?
  • Genomgång av kost och kost-relaterad sjukdom
  • Genomgång av vad varje individ måste ändra
  • Genomgång av problematiken nacke- och ryggvärk
  • Pilatesövningar specifikt för dessa problem
  • Uppföljning och mätning av framsteg individuellt

För mera information maila: tone@handson-kroppsterapi.se

Vi kommer till dig om du inte kan komma till oss! Hör isf bara av dig.
Kursens längd ca 8 timmar
Kostnad: 1995kr per person.  Pilatesboll ingår.
Lunch ingår ej.